Plattegrond van 2017

Alles op de Xperience Abroad Fair staat in het teken van het buitenland! Bekijk de plattegrond van 2017 om een indruk te krijgen!

AMERIKA & CANADA
Heb jij die ‘American Dream’? Maak die droom waar! Groot, groter, grootst: er is zoveel te zien en te ontdekken in Amerika. Ga je voor een zonnige bestemming of zie je jezelf al helemaal lopen door Manhattan? Ervaar alvast de American Way of Life op de Xperience Abroad, praat met reisprofessionals, bezoek universiteiten en kom kijken wat High School jou te bieden heeft. Of kom gewoon een échte Amerikaanse burger of hotdog scoren!

Wist je dat Canada het één na grootste land ter wereld is? Dat betekent dat ook hier heel veel mogelijk is. De prachtige natuur en de gastvrijheid van de lokale bevolking maken Canada een geweldige bestemming. Houd jij ook nog eens van avontuur en outdooractiviteiten? Dan zit je hier zeker op je plek!

ENGELAND
Wanneer je Amerika en Canada wel hebt gezien, loop je tegen een rode telefooncel aan. Dat betekent dat je in Engeland gekomen bent. Engeland is perfect voor iedereen die graag het buitenlandgevoel op wil doen, maar niet te ver van huis wil. Of Engeland is gewoon jouw favoriete bestemming voor een buitenlandse stage, studie of High School, de educatieve mogelijkheden zijn hier eindeloos!

Volg een studie, leer vloeiend Engels praten, ontmoet nieuwe mensen en heb een geweldige tijd aan de andere kant van het kanaal.

CHILLZONE
CHILL-ZONE Xperiene Abroad Fair

Wil je even tot rust komen tijdens je bezoek aan de Xperience Abroad Fair? Laat alle informatie die je hebt ontvangen, bezinken in de chill zone; de plek waar jij heerlijk kunt ontspannen midden in de jungle! Er staan bankjes waar je kunt bijkletsen en andere reizigers/studenten kunt ontmoeten. Ideaal als je ervaringen wilt uitwisselen met andere studenten en professionals. Of plof neer in een van de zitzakken en droom weg bij jouw buitenlandervaring die in het verschiet ligt!

WERELD
In het wereld gedeelte staan de organisaties die wereldwijd vestigingen hebben of reizen over de hele wereld aanbieden. Een voorbeeld daarvan is Kaplan. Wil je graag vloeiend Engels leren praten, maar wil je liever naar een ander land dan Engeland? Dan ben je bij Kaplan aan het goede adres.

Wil je in plaats van informatie over een taalreis graag worden geïnformeerd over inentingen? Ook dan kun jij bij de wereld “corner” terecht.

XPERIENCE HALL
Krijg jij echt niet genoeg van het buitenland? Ga naar de Xperience hall waar jij werkelijk even ontsnapt uit ons kikkerlandje en een andere wereld binnenstapt door middel van prachtige video’s en virtual reality brillen.

SPANJE
Bienvenido! In Spanje ervaar je meteen de ”latino cultuur”, terwijl je nog gewoon in Europa bent. Daar word je toch vrolijk van? Proef Spaanse tapas of laat je danskunsten zien tijdens een workshop salsadansen!

Wil je graag Spaans leren? Je zult het nergens zo goed onder de knie krijgen als in Spanje zelf!

MEDITERRAANS TERRAS
Tijdens je drukke dag op de beurs kan je tussendoor even genieten van een borreltje, een Italiaanse koffie, een Amerikaanse burger of wat anders lekkers op het mediterraans terras. Je bevindt je tussen de palmbomen en laat de indrukken van de dag rustig op je inwerken. Daarnaast kan je er andere mensen ontmoeten die misschien ook wel naar dezelfde bestemming willen als jij!

STUDY, WORK & TRAVEL
Het plekje waar je echt voor bijna alle soorten educatieve reizen terecht kunt. De organisatie die in 45 landen is vertegenwoordigd. Wil je informatie over taalreizen? Geen probleem! Wil je ook nog informatie over studeren? Is goed! Ook nog informatie over High School? Jazeker! Nog meer? JA!

Kom voor een persoonlijk gesprek langs bij één van de ervaringsdeskundigen. Ze weten bijna alles! Er zal altijd iemand zitten die weg is van het buitenlandgevoel en jou goed kan informeren of gewoon en praatje met je kan maken. Jullie hebben immers dezelfde buitenland interesse!

EUROPA
Heb jij nog niks geboekt dit jaar? Kijk eens wat voor moois Europa zelf te bieden heeft en probeer eens iets anders. Een taalcursus in Malta bijvoorbeeld; het eiland voor levensgenieters! En wat dacht je van de bijna 365 dagen zon? Heerlijk! Combineer een vakantie met een taalcursus waarbij je meteen je taalvaardigheden naar een hoger niveau tilt. Natuurlijk wil je niet heel de vakantie in de boeken zitten. Daarom beslis je zelf hoeveel lessen je per week gaat volgen.

Wandel vervolgens van Frankrijk naar Duitsland en van Zwitserland naar Italië. Dorst gekregen van deze wandelingen? Haal dan een échte Italiaanse koffie.

OCEANIË
Hét continent dat gemaakt is om te backpacken ligt aan de andere kant van de wereld… Niet getreurd! Er zijn genoeg mogelijkheden om jouw backpack avontuur in Australië of Nieuw-Zeeland waar te maken. Bijna alle mogelijkheden zijn te vinden op de Xperience Abroad Fair, want ja… backpacken is toch wel echt een experience die niet mag missen op een xperience fair!

Wat veel mensen niet weten is dat je hele goede stageplekken hebt in Australië en Nieuw-Zeeland. Deze landen zijn vertegenwoordigd door vele internationale organisaties en multinationals, maar ook zijn er veel kleinere bedrijven die om stagiaires vragen! Een uitgelezen kans om naar de andere kant van de wereld te gaan dacht ik! Eerst even een stage afronden, in de weekenden lekker in de zon liggen, natuurschoon ontdekken of een centje bijverdienen en na je stageperiode op backpack avontuur gaan. Ontdek wat er mogelijk is en kom op 8 april langs voor informatie en persoonlijke adviesen!

AZIË
Waan je in de Aziatische cultuur, ontdek hoe bijzonder dit werelddeel is en vraag je af waarom je hier nog nooit naartoe bent gegaan. Azië is vooral een populaire bestemming onder backpackers, maar ook liggen hier kansen om een bachelor- of masterdiploma te halen. Daarnaast is het bijzonder mooi om jezelf helemaal over te geven aan de Aziatische cultuur tijdens je stageavontuur.

AROUND THE WORLD
Around the world is als een vliegtuig dat constant vertrekt en waar je altijd in kan stappen. Vlieg van Engeland naar Azië en weer terug, vliegangst? Geen probleem! Je zult niet eens merken dat je aan het reizen bent.

Wil je van Oceanië naar Frankrijk? Ook dat kan! Het klinkt misschien als een lange vlucht, maar in realiteit is het maar een paar meter. Het is zelfs mogelijk om vanaf de wereld naar alle andere bestemmingen te vliegen… Fantastisch toch?!

PRESENTATIES
Gedurende de dag worden er inspirerende presentaties gehouden over uiteenlopende onderwerpen. Bekijk het programma en meld je aan zodat jij zeker bent van een plaats.