Seminars

Tijdens de Xperience Abroad Fair hebben we ook een heel uitgebreid seminarprogramma! Vertegenwoordigers van universiteiten van over de hele wereld zullen aanwezig zijn om je over hun universiteit en de studiemogelijkheden te vertellen en er wordt voluit verteld over een mogelijke invulling van een tussenjaar in het buitenland. Daarnaast zijn er ook (oud) studenten die over hun ervaringen in het buitenland vertellen. 

Het volledige seminarprogramma voor 2019  vind je hieronder:

10.30 – 11.00: Harm Jan van Dijk (Bonaire Break): Wat houdt Bonaire Break precies in
11.00 – 11.30:  Daniëlle Vogels (oprichter TussenjaarKenniscentrum) – Studiesucces en tussenjaar
12.00 – 12.30:  Kevin van Ginkel (Travel Active) – Alles wat je moet weten over vrijwilligerswerk en Volunteer Correct! 
14.00 – 15.00:  BIMM – The Creative Collective
15.00 – 15.30:  IUBH University of Applied Sciences – Developing Future Managers
18.00 – 18.30: Asia Pacific University – Study in Malaysia & Experience Asia!
19.00 – 20.00:  BIMM – The Creative Collective
20.00 – 20.30:  Yvette Damen (Information Planet) – Wat leer je tijdens een jaar High School

Harm Jan van Dijk (Bonaire Break): Wat houdt Bonaire Break precies in

Je hebt nu jaren in de schoolbanken gezeten en je weet alles van biologie, scheikunde, engels, wiskunde, etc. Maar wat weet jij nou van jezelf? Wat zijn jouw talenten, waar word jij gelukkig van? Dit alles en nog veel meer ga jij ontdekken tijdens deze bijzondere tussenjaar reizen.
Spreekt dit je aan? Dan nodigen we jou van harte uit om bij onze presentatie te komen kijken.

10.30 – 11.00

Daniëlle Vogels (TussenjaarKenniscentrum): Studiesucces en tussenjaar.

Daniëlle geeft informatie gebaseerd op onderzoeken en praktijkvoorbeelden, die je helpen ontdekken welke reisoptie voor jou persoonlijk de beste keuze kan zijn. Ze behandelt de volgende vragen:  Wat is het best voor jouw studiesucces en carrièrekansen? Een deel van je studie in het buitenland volgen of reizen tijdens een tussenjaar? En wat voor een soort reis dan? 

11.00 – 11.30

Kevin van Ginkel (Travel Active): ervaringen over Vrijwilligerswerk

Travel Active is een ervaren uitwisselingsspecialist met al meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van vrijwilligerswerk, stages en groepsreizen in het buitenland. Daarnaast is Travel Active lid van de branchevereniging Volunteer Correct, want verantwoord vrijwilligerswerk staat hoog in het vaandel. Tijdens dit seminar zul je meer informatie krijgen over verantwoord vrijwilligerswerk, avontuurlijke groepsreizen en interessante stages op maat. Kortom: alles wat je nodig hebt om een waardevolle reiservaring op te doen!

12.00 – 12.30

BIMM Master Class: “The Creative Collective.”
Deze interactieve workshop gaat over hoe de creatieve industrie samenwerkt en wat voor soort carrières er daarbinnen zijn. 

BIMM Institute staat voor het British & Irish Modern Music Institute en is de grootste muzikale opleiding in Europa. Al meer dan 35 jaar worden op deze school muzikale ruwe diamanten geslepen tot professionele muzikanten, waaronder de oud-leerlingen James Bay en George Ezra, die ook in Nederland al op menig festival hebben mogen schitteren. BIMM biedt een brede waaier van creatieve opleidingen aan, van Professional Musicianship, Songwriting tot Event Management.

14.00 – 15.00
19.00 – 20.00

Farah Saif (Manager of International Recruitment & Admission – IUBH University of Applies Sciences): Hoe IUBH de toekomstige manager ontwikkelt

Farah gaat uitleggen hoe IUBH  de toekomstige manager klaarstoomt. De pijlers van IUBH zijn internationalisering, relevante kennis in een veranderde markt en bieden uitwisselingsprogramma’s in het buitenland aan, naar Noord- en Zuid Amerika, Azië, Australië en Europa. 

15.00 – 15.30

Mr Aasif (Senior Business Intelligence Analyst – Asia Pacific University of Technology & Innovation: Wat heeft APU jou te bieden:

APU heeft veel te bieden. Deze Award winning universiteit is nummer 1 in multi-cultureel leren met maar liefst 130 nationaliteiten: studenten uit het buitenland voelen zich bij APU op hun plek! Daarnaast staan hun Digital Tech opleidingen hoog aangeschreven met 100% werkgarantie. 

18.00 – 18.30

Yvette Damen (Information Planet): Wat leer je tijdens High School

Tijdens een High School periode als invulling van je tussenjaar in het buitenland leer je veel over jezelf. Je wordt volledig ondergedompeld in een andere cultuur en je krijgt een geheel nieuw leven. Naast persoonlijke ontwikkeling, heb je tijdens een High School Year in het buitenland ook vooral veel plezier! Yvette vertelt met veel plezier haar ervaring van  haar High School ervaring. 

20.00-20.30