Seminars

Tijdens de Xperience Abroad Fair hebben we ook een heel uitgebreid seminarprogramma! Vertegenwoordigers van universiteiten van over de hele wereld zullen aanwezig zijn om je over hun universiteit en de studiemogelijkheden te vertellen! Daarnaast zijn er ook (oud) studenten die over hun ervaringen in het buitenland vertellen. 

Het volledige seminarprogramma voor 2019 zal binnenkort bekendgemaakt worden. Het voorlopige overzicht vind je hieronder:

11.00 – 11.30:  Daniëlle Vogels (oprichter TussnjaarKenniscentrum) – Studiesucces en tussenjaar
12.00 – 12.30:  Kevin van Ginkel (Travel Active) – Alles wat je nodig hebt voor een waardevolle reiservaring! 
13.00 – 13.30:  Kimberley Griffioen (Just Go Global reisblog) – Alleen naar het buitenland
14.00 – 15.00:  BIMM – The Creative Collective
15.00 – 15.30:  IUBH University of Applied Sciences – Developing Future Managers
19.00 – 20.00:  BIMM – The Creative Collective
20.00 – 20.30:  Yvette Damen (Information Planet) – Wat leer je tijdens een jaar High School

BIMM Master Class: “The Creative Collective.”
Deze interactieve workshop gaat over hoe de creatieve industrie samenwerkt en wat voor soort carrières er daarbinnen zijn. 

BIMM Institute staat voor het British & Irish Modern Music Institute en is de grootste muzikale opleiding in Europa. Al meer dan 35 jaar worden op deze school muzikale ruwe diamanten geslepen tot professionele muzikanten, waaronder de oud-leerlingen James Bay en George Ezra, die ook in Nederland al op menig festival hebben mogen schitteren. BIMM biedt een brede waaier van creatieve opleidingen aan, van Professional Musicianship, Songwriting tot Event Management.

14.00 – 15.00
19.00 – 20.00

Daniëlle Vogels (TussenjaarKenniscentrum): Studiesucces en tussenjaar.

Daniëlle geeft informatie gebaseerd op onderzoeken en praktijkvoorbeelden, die je helpen ontdekken welke reisoptie voor jou persoonlijk de beste keuze kan zijn. Ze behandelt de volgende vragen:  Wat is het best voor jouw studiesucces en carrièrekansen? Een deel van je studie in het buitenland volgen of reizen tijdens een tussenjaar? En wat voor een soort reis dan? 

11.00 – 11.30

Kevin van Ginkel (Travel Active): ervaringen over Vrijwilligerswerk

Travel Active is een ervaren uitwisselingsspecialist met al meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van vrijwilligerswerk, stages en groepsreizen. Daarnaast is Travel Active lid van de branchevereniging Volunteer Correct, want verantwoord vrijwilligerswerk staat hoog in het vaandel. Tijdens dit seminar zul je meer informatie krijgen over verantwoord vrijwilligerswerk, avontuurlijke groepsreizen en interessante stages op maat. Kortom: alles wat je nodig hebt om een waardevolle reiservaring op te doen!

12.00 – 12.30

Kimberley Griffioen (Just Go Global reisblog) – Alleen naar het buitenland

Hoe is het om alles en iedereen achter te laten en om alleen het vliegtuig in te stappen voor een avontuur in het buitenland? Hoe kun je je voorbereiden? En hoe leer je andere mensen kennen als je even niet alleen wilt zijn? Met een buitenlandse stage-ervaring en vele solo reizen naar landen zoals Zuid-Afrika, Thailand, Rusland en Jordanië heeft reisblogger en Instagrammer Kimberley inmiddels een rugtas vol ervaringen én handige tips die ze graag met je deelt.

13.00 – 13.30

Farah Saif (Manager of International Recruitment & Admission – IUBH University of Applies Sciences): Hoe IUBH de toekomstige manager ontwikkelt

Farah gaat uitleggen hoe IUBH  de toekomstige manager klaarstoomt. De pijlers van IUBH zijn internationalisering, relevante kennis in een veranderde markt en bieden uitwisselingsprogramma’s aan naar Noord- en Zuid Amerika, Azië, Australië en Europa. 

15.00 – 15.30

Yvette Damen (Information Planet): Wat leer je tijdens High School

Tijdens jouw High School periode leer je veel over jezelf. Je wordt volledig ondergedompeld in een andere cultuur en je krijgt een geheel nieuw leven. Naast persoonlijke ontwikkeling, heb je tijdens een High School Year in het buitenland ook vooral veel plezier! Tess vertelt met veel plezier haar ervaring van  haar High School ervaring. 

20.00-20.30