Studeren in het Buitenland

Haal meer uit je studie en studententijd door te studeren in het buitenland! Het buitenland biedt super aantrekkelijke studiemogelijkheden voor studenten en young professionals. Voor elk studieniveau is er in het buitenland namelijk een passende opleiding te vinden. Of je nu een mbo-opleiding in het buitenland wilt doen, een hbo-opleiding of een master; in verschillende landen binnen en buiten Europa kun je hiervoor terecht!

Een bachelor in het buitenland

Investeer in jezelf en haal jouw bachelor in het buitenland. Ben jij bijna klaar met je opleiding in Nederland (havo, vwo of mbo) of België (tso, aso, kaso of hbo-5) en ben je toe aan een volgende studie uitdaging? Waarschijnlijk ben je al volop aan het rondkijken in eigen land, maar wist je dat je met jouw vooropleiding ook gemakkelijk kunt doorstromen naar een bachelor in het buitenland? 

Een bachelor in het buitenland biedt je de mogelijkheid om jezelf beter te leren kennen en tegelijkertijd een fantastische internationale ervaring op te doen. Kijk eens verder dan studies in jouw vertrouwde omgeving en grijp deze kans om iets anders te doen dan de rest. Met een buitenlandse bachelor kun je het beste uit zowel je studie als je studietijd halen. 

Een bachelor in het buitenland staat gelijk aan een bachelor in Nederland en België, maar is vaak van betere kwaliteit. Dit komt doordat de colleges interactiever zijn en gegeven worden door gekwalificeerde gemotiveerde docenten. Daarnaast leer je door de internationale omgeving zaken open-minded en creatief te benaderen. 

Je kunt een volledige bachelor in het buitenland volgen of het eerst een jaar proberen; je studiepunten kun je namelijk gemakkelijk meenemen naar een gerelateerde sudie in Nederland of België. Het grote voordeel van een bachelor in het buitenland is dat deze vaak drie jaar duurt in plaats van vier jaar. Dit scheelt een jaar tijd en geld! 

Bovendien kun je vrijwel altijd meteen instromen en hoef je geen schakeljaar te volgen, wat bijvoorbeeld in Nederland vanuit de havo of in België vanuit tso naar de universiteit wel het geval is. Daar komt bij dat je met een afgeronde beroepsopleiding vaak een verkorte bachelor in het buitenland kunt volgen. Zo kun je nog meer studietijd besparen. 

Minor & Semester in het buitenland

Haal alles uit je studie met een minor of semester abroad. Je bent bezig met je mbo, hbo of wo in Nederland of je tso of aso in België en gaat binnenkort je semester (minor) kiezen. Een semester biedt je de gelegenheid je kennis te verbreden met een specialisatie, of je juist te verdiepen in (een onderdeel van) je huidige studierichting. Natuurlijk kun je zo’n minor of semester in eigen land volgen, maar waarom zou je dat doen als je ook een semester in het buitenland kunt volgen?

 

Doe je master in het buitenland

Investeer in je toekomst en volg een master in het buitenland. Het kiezen van een master is een belangrijke beslissing. Je master is immers de laatste stap voordat je de arbeidsmarkt betreedt en dus ook een van de laatste kansen die je hebt om jezelf te onderscheiden van de rest. Bovendien is het de ultieme gelegenheid om nog even te genieten van het studentenleven voordat je aan de slag gaat met je carrière. Maar hoe kun je er nu met je master voor zorgen dat jouw cv eruit springt bij potentiële toekomstige werkgevers en dat tegelijkertijd je afsluitende studiejaar een onvergetelijke tijd wordt? 

Met een master in het buitenland haal je het maximale uit jezelf en uit je studie! Het grote voordeel van een buitenlandse master is dat je niet, zoals in Nederland of België, eerst een pre-master hoeft te volgen. Dit scheelt één jaar tijd en geld.